/

Καλώς όρισες, συνάδελφε, στην Ιστοσελίδα της Φυσικής Αγωγής που φτιάξαμε για το κλάδο μας και εσένα !

Έχεις επισκεφθεί έναν Δικτυακό Χώρο της Φυσικής Αγωγής που δημιουργήθηκε από συνάδελφο της ειδικότητάς μας
(Αθ. Διονυσόπουλος, 11ο Γ. Περιστερίου, Γ Αθηνών).

Σα στο σπίτι σου ...ιδαίτερα αν είσαι συνάδελφος της Φ.Α.
Σημείωση! Για να έχεις πρόσβαση σε όλα τα τμήματα και να απολαμβάνεις τις υπηρεσίες που παρέχονται στο Κλάδο της Φ.Α., πρέπει να εγγραφείς μέλος. Πάτησε εδώ αν θέλεις να εγγραφείς τώρα και απλώς ακολούθησε τις οδηγίες.


Απαραίτητη Διευκρίνηση (για τους εκτός Φ.Α. επισκέπτες της σελίδας)

Η φυσική αγωγή και η φυσική δραστηριότητα δεν είναι ταυτόσημες έννοιες.

Η Φυσική Αγωγή περιέχει μια ευρύτερη θεώρηση και εστιάζει σε ολόκληρο το παιδί, συμπεριλαμβανομένων των γνωστικών, συναισθηματικών και ψυχοκινητικών πτυχών του. Είναι συστατικό της δομής του σχολείου και της ελληνικής παιδείας η οποία "αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων" (Σύνταγμα Ελλάδος, Αρθρο 16, παρ. 2).

Η κάθε φυσική δραστηριότητα είναι αποτέλεσμα, περιεχόμενο και προϊόν των Προγραμμάτων Φ.Α. τα οποία συνάδουν με το εννιαίο πλαίσιο των ελληνικών προγραμμάτων σπουδών και δομούνται με βάση μια ενιαία θεώρηση ολόκληρης βαθμίδας εκπαίδευσης ή κύκλου σπουδών. Η εννιαία αυτή θεώρηση περιλαμβάνει τους εκπαιδευτικούς στόχους, τις διδακτικές μεθόδους, την εκπαιδευτική αξιολόγηση, κ.ά. Οι κύριοι στόχοι της φυσικής αγωγής είναι η ενίσχυση της υγείας του μαθητή/τριας, η εκμάθηση δεξιοτήτων και πάνω από όλα η απόκτηση θετικών στάσεων για την μετά το σχολείο φυσική του ενασχόληση ("δια βίου άσκηση") κάτι που θα αποτελέσει για αυτόν/ήν ισόβια επένδυση. Βασικό στόχο, επίσης, αλλά έμμεσα εμφανή, αποτελεί η κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση του παιδιού μέσα από τον σεβασμό των κανόνων των δραστηριοτήτων της Φ.Α.
Α.Δ.


Προτεινόμενος φυλλομετρητής (browser):
Microsoft Internet Explorer.
Προτεινόμενη Ανάλυση Οθόνης: 1024 x 768

Αν θέλεις βοήθεια σχετικά με την αλλαγή ανάλυσης οθόνης κάνε κλικ εδώ.

Οδηγίες αλλαγής ανάλυσης οθόνης - 1024x768.
.
ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ...

 
Θέματα σχετικά με τη σχολική φυσική
αγωγή: σχέδια μαθημάτων και μεμονωμένες δραστηριότητες, τρόπους οργάνωσης και αξιολόγησης του μαθήματος, προτάσεις βιβλίων και επιστημονικών περιοδικών καθώς και θεωρία για τα αναλυτικά προγράμματα.

Νομοθεσία: νόμους, προεδρικά διατάγματα και εγκυκλίους σχετικές με την εκπαίδευση.

Άρθρα και απόψεις, κυρίως από συναδέλφους του κλάδου μας, για θέματα που σχετίζονται με τη φυσική αγωγή.

Επικοινωνία για την υποβολή σχολίων, προτάσεων, άρθρων και δημοσίευσης υλικού που συμβαδίζει με το περιεχόμενο και το σκοπό της ιστοσελίδας.Δημιουργία, Διαχείριση, Επιμέλεια : Αθ. Διονυσόπουλος, Καθηγητής Φ.Α. 11ου Γ. Περιστερίου,  
(M.Sc. in USA, Aπό Σεπτ.2005: Εναρξη Διδακτορικού στα ΤΕΦΑΑ Αθήνας)
Συνεργάτες: Ολα τα εγγεγραμμένα μέλη που έχουν προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό, άρθρα, σχόλια κλπ.
All Rights Reserved. Copyright © 2004-2006
Αποποίηση Ευθύνης
14444444

1
ΔΙΑΛΕΙΜΑ: Γρίφοι, Γνωμικά, Παροιμίες1, 2, Αινίγματα, Ημερολόγιο, Εορτές, Αριθμομηχανή, Περίεργα, Επισημάνσεις, Παγκόσμια ημέρα, -ισμός, Βιογραφικά Αρχαίων, Σαν σήμερα, TV * Αθλήματα, Ανέκδοτα1, 2, Ποιήματα, Εκτακτα νέα, Μουσικά Video